fbpx

Gazdasági tanácsadás

Kenter Könyvelőiroda - gazdasági tanácsadás

A könyvelőirodák többsége a könyvelést elvégzi, azonban az ügyfelek üzletvitelének javítására vonatkozó tanácsok nem tartoznak a szolgáltatásaik közé. A sikeres vállalkozásnak azonban elengedhetetlen feltétele, hogy minden gazdasági eseményt a legoptimálisabban valósítsunk meg, ebben lehetek segítségére ezzel a szolgáltatással.

NE FÉLJEN TANÁCSOT KÉRNI

Adóterhek és utólagos problémák minimálisra csökkentése

 • problémák feltárása
 • pénzügyi helyzet stabilizálása
 • megoldások és stratégiák kidolgozása
 • segítségnyújtás a stratégiák megvalósításában
 • pénzügyi működés támogatása

Gazdasági tanácsadás

Változhat egészen az általános jellegűtől a könyvelési és adózási elvek részletszabályaira kiterjedő mélységig, természetesen mindig az Ön igénye szerint. Az alapszintű könyvelés átvilágítása sokszor célszerű és ajánlott egy személyes konzultációval egybekötve.

Az adójogszabályok folyamatosan változnak, ezen változások nyomon követése nem a vállalkozó feladata, viszont a naprakészség hiányából adódó hátrányok és károk őt sújtják.

A kedvező adózások szigorú feltételekhez kötöttek, ezek a feltételek és adminisztrációs terhek utólag nem változtathatóak, egy esetleg NAV ellenőrzés során az adóhatóság 5 évre visszamenőleg állapíthat meg adóhiányt annak minden jogkövetkezményével (pótlék, bírság) együtt.

Egy nem naprakész könyvelő olyan komoly károkat okozhat egy vállalkozás működésében, amely az egész jövőjét veszélyeztetheti.

A vállalkozások indításakor kevesen gondolnak arra, hogy az egyes vállalkozási formák milyen mértékű felelősséget kívánnak meg a vállalkozótól. Pedig a hibásan megválasztott vállalkozási és adózási forma a magánszemély saját vagyonát is veszélyeztetheti, ha annak súlyossága olyan mértékű. Enyhébb esetben csak több adót fizet a vállalkozó, mint amennyit szükséges lenne.

Az adózási módok változásával (EVA kivezetése, KATA szigorításának terve, KIVA változtatások) változik azok köre is, akiknek az adott adózási mód kedvező lehet, így rendszeresen érdemes a vállalkozás jelenlegi adózását áttekinteni, a kedvezőbb megoldásokat keresni.

Gazdasági tanácsadás

Tudta Ön, hogy lehetősége van a fizetendő ÁFA-t akkor megállapítani, amikor az Ön részére is megfizették a kiállított számla ellenértékét?

Így nem Önnek kell finanszíroznia az ÁFA tartalmat előre. Ez csak egy példa abból a számtalan megtakarítási lehetőségből, amely egy gazdasági tanácsadás során kiderülhet.

A szolgáltatást érdemes a könyveléssel együtt igénybe venni, hiszen a vállalkozásra való teljes körű rálátás biztosítja a legtöbb lehetőséget a törvényes adóoptimalizálás megtalálására, azonban külön gazdasági tanácsadásra is van lehetősége, ha könyvelőt nem szeretne váltani.

  Céginformációk:

  SZÉKHELY

  2113 Erdőkertes, Bethlen u. 19.

  ADÓSZÁM

  69506482-1-33

  TELEFON

  +36 70 606 7472

  EMAIL

  laczko.monika@kenter.hu


  A könyvelőiroda szolgáltatásai:

  Könyvelés

  Bérszámfejtés

  Cégalapítás

  Adóoptimalizálás

  Gazdasági tanácsadás

  Távkönyvelés