fbpx

Szerződések véleményezése

A kisvállalkozások többsége nem tudja megfelelően érvényesíteni az érdekeit a szerződések megkötése során, illetve nem tulajdonít elég jelentőséget a szerződések pontos megfogalmazásának.

Azt viszont sokkal könnyebb mondani egy másik vállalkozásnak, hogy a „szerződést átküldöm a gazdasági tanácsadómnak, ő foglalkozik nálunk ilyenekkel”, és a gazdasági tanácsadó fogja az esetleges kifogásokat tálalni (természetesen előtte a Megbízóval egyeztetve).

Kenter Könyvelőiroda - szerződések véleményezése

Hosszú évek közös munkája alatt Ügyvéd partnereimmel mindig sikerült a legjobb szerződéseket megkötnünk, amely mindenben maximálisan védte a Megbízó érdekeit.

A legtöbben nem gondolnak a szerződés megkötése során a követelés behajthatóságára, a teljesítés elismertetésére, a megfelelő felelősségi körök meghatározására, és sokszor jobb esetben csak futhatnak a pénzük után, rosszabb esetben komolyabb felelősséget vagy kártérítést is a nyakukba vesznek.

Az ügyvédek jogi ismereteit olyan gazdasági, számviteli és adózási ismeretekkel támogatom meg, amely a szerződések komplex megfelelőségét biztosítja.

A PTK idevonatkozó része:

6:58. § [A szerződés] A szerződés a felek kölcsönös és egybehangzó jognyilatkozata, amelyből kötelezettség keletkezik a szolgáltatás teljesítésére és jogosultság a szolgáltatás követelésére.

6:59. § [Szerződési szabadság]
(1) A felek szabadon köthetnek szerződést, és szabadon választhatják meg a másik szerződő felet.
(2) A felek szabadon állapíthatják meg a szerződés tartalmát. A szerződéseknek a felek jogaira és kötelezettségeire vonatkozó szabályaitól egyező akarattal eltérhetnek, ha e törvény az eltérést nem tiltja.

6:63. § [A szerződés létrejötte és tartalma]
(1) A szerződés a felek akaratának kölcsönös és egybehangzó kifejezésével jön létre.
(2) A szerződés létrejöttéhez a feleknek a lényeges és a bármelyikük által lényegesnek minősített kérdésekben való megállapodása szükséges. A lényegesnek minősített kérdésben való megállapodás akkor feltétele a szerződés létrejöttének, ha a fél egyértelműen kifejezésre juttatja, hogy az adott kérdésben való megállapodás hiányában a szerződést nem kívánja megkötni.

Szerződések véleményezése

DIJAZÁS

A tanácsadási, véleményezési díj megállapodás szerinti projektdíj vagy óradíj.

Az óradíj elsősorban az egyszeri tanácsadás esetén lehet előnyös, de akár konzultációk során is alkalmazható. Óradíjban történő megállapodáskor az ügyfelet előzetesen mindig tájékoztatom a feladat elvégzéséhez szükséges időről.

A projektdíjat elsősorban nagyobb feladatok elvégzésénél érdemes igénybe venni, ami minimum 20 munkaóra.

  Céginformációk:

  SZÉKHELY

  2113 Erdőkertes, Bethlen u. 19.

  ADÓSZÁM

  69506482-1-33

  TELEFON

  +36 70 606 7472

  EMAIL

  laczko.monika@kenter.hu


  A könyvelőiroda szolgáltatásai:

  Könyvelés

  Bérszámfejtés

  Cégalapítás

  Adóoptimalizálás

  Gazdasági tanácsadás

  Távkönyvelés